marți, 24 noiembrie 2015

Remedii homeopate

Fata de medicamentele obisnuite remediile homeopatice sunt diferite, iar modul de prezentare si administrare a lor sunt diferite deasemenea.

Administrarea remediilor homeopate se poate face intern sau extern (cale folosita mult mai putin comparativ cu cea interna). Remediile administrate intern sunt disponibile sub forma de solutie sau granule impregnate cu solutia respectiva. Granulele sunt minuscule (de aproximativ 1mm diametru), confectionate de obicei din lactoza si impregnate cu un anumit remediu homeopat. Ele nu mai au in componenta lor nici macar o molecula din substanta initiala, ci doar informatia din aceasta, astfel ca la analiza chimica obisnuita a mai multor remedii in ele nu s-ar putea determina decat lactoza. Asta pentru ca, inca nu avem la indemana metode de punere in evidenta a energiei continuta de aceste remedii. Cu toate acestea, organismul fiecaruia dintre noi este cel care inregistreaza aceasta informatie si dupa ce luam o doza de remediu putem sa ii simtim din plin efectele.
    

La ce ne referim ca spunem o doza de remediu? 

La medicamentele cu care suntem obisnuiti e destul de usor de stabilit doza. De obicei medicul spune iti prescrie o reteta dupa un model standard si totul e clar. In cazul remediilor, daca este un remediu homeopat sub forma de solutie o doza inseamna 7-10 picaturi. Picaturile de remediu se pun intr-un pahar curat, de preferinta folosit numai in acest scop, in care se afla 20-30 ml de apa. Dupa agitarea amestecului, continutul paharului se bea cu inghitituri mici, dupa ce se tine putin in gura. In cazul granulelor, de obicei o doza de remediu inseamna 5-10 granule odata (pentru adulti). La sugari doza e de 1granula, la copiii ceva mai mari 2-3 granule odata. Uneori granulele se recomanda sa fie dizolvate in putina apa inainte de administrare (aceeasi cantitate ca si pentru solutie).
    

Un alt mod de administrare interna a remediului homeopat este cea olfactiva (prin mirosire). Aceasta cale este recomandata in special la pacientii hiperreactivi, si consta in inhalarea vaporilor ce se degaja din flaconul in care se gaseste dilutia alcoolica a remediului respectiv.
    

Calea externa de administrare a remediilor este asociata de obicei cu cea interna. Se folosesc unguente, comprese cu lotiuni ce contin remediul respectiv, si se aplica in cazul afectiunilor strict localizate (plagi, echimoze, paralizii etc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu